Αιτίες της αντιπάθειας των παιδιών για το Kumon Κανένα παιδί δεν απολαμβάνει το Kumon μέχρι τέλους.

2023-05-29

t f B! P L

Επιτρέψτε μου να σας πω πρώτα. Κανένα παιδί δεν μπορεί να συνεχίσει να απολαμβάνει τη μάθηση μέχρι το τελικό υλικό Kumon. Κάθε παιδί έχει ένα χρονικό σημείο κατά το οποίο βρίσκει το Kumon ενοχλητικό και η διαφορά έγκειται στο πώς περνάει αυτό το διάστημα ή αν το εγκαταλείπει. Ο ρόλος των γονέων είναι να μειώσουν την επιβάρυνση των παιδιών τους και να τα βοηθήσουν να συνεχίσουν με το Kumon.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε τους λόγους για τους οποίους το κίνητρο Kumon πάντα πέφτει κάποια στιγμή και τη στάση που πρέπει να τηρήσουν οι γονείς.

Μερικές φορές προοδεύουν γρηγορότερα από ό,τι περιμένει ο γονιός

Το Kumon μπορεί να προχωρήσει μέσα από την ύλη ανεξάρτητα από το επίπεδο της τάξης, αρκεί να συνεχίσουν να μαθαίνουν. Εάν ένα παιδί μπορεί να συνεχίσει το Kumon για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και είναι πρόθυμο να ασχοληθεί με την εργασία στο σπίτι, μπορεί να προχωρήσει πέρα από το τρέχον επίπεδο της τάξης.

Αυτό είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του Kumon: η "προληπτική μάθηση", όπου το παιδί μπορεί να αποκτήσει τα βασικά από μόνο του, ανάλογα με το επίπεδο κατανόησής του.

Εάν είστε γονέας που στέλνει το παιδί του στο Kumon, πιθανόν να περιμένετε περισσότερο ή λιγότερο προληπτική μάθηση. Τα υλικά της Kumon είναι αλφαβητικά ταξινομημένα ανά επίπεδο τάξης, οπότε είναι εύκολο να δείτε ότι το παιδί σας σημειώνει πρόοδο.

Και από τη στιγμή που έχει συνεχίσει με το Kumon σε κάποιο βαθμό και μαθαίνει εκ των προτέρων, είναι πιθανώς μια καλή αντιστοιχία μεταξύ του Kumon και του παιδιού σας.

Ωστόσο, υπάρχει μια απροσδόκητη παγίδα εδώ. Μερικές φορές, η προληπτική μάθηση προχωράει περισσότερο από ό,τι οι γονείς προβλέπουν.

Σε ορισμένα περιβάλλοντα, είναι φυσιολογικό τα παιδιά να βρίσκονται τρεις τάξεις μπροστά στο νηπιαγωγείο και το νηπιαγωγείο

Οι γονείς που θέλουν τα παιδιά τους να μαθαίνουν μπροστά από τους συνομηλίκους τους έχουν προσδοκίες, για παράδειγμα: "Θα ήταν υπέροχο να μπορούν να προσθέτουν και να αφαιρούν πριν μπουν στο δημοτικό σχολείο. Θα ήταν σπουδαίο αν μπορούσαν να μάθουν μέχρι το 99". Ωστόσο, αν το Kumon λειτουργεί καλά, η πρόοδος θα ξεπεράσει κατά πολύ τις προσδοκίες. Είναι πιθανό ότι θα βρίσκονται σε υλικό επιπέδου γυμνασίου πριν μπουν στο δημοτικό σχολείο. Είναι πιθανό να τελειώσουν το μάθημα του γυμνασίου, παρόλο που βρίσκονται ακόμη στο δημοτικό σχολείο. Δεν είναι ασυνήθιστο για ένα παιδί με καλή χημεία να φτάσει σε ένα τέτοιο επίπεδο προεπιλογής στο Kumon.

Ακόμα και αν δεν προχωρήσουν τόσο πολύ, είναι φυσιολογικό να μάθουν περίπου τρεις τάξεις πιο μπροστά, αν συνεχίσουν με το Kumon για κάποιο χρονικό διάστημα. Επειδή το Kumon χτίζει σταθερά τα βασικά, είναι δυνατόν να μάθουν εκπληκτικά προχωρημένες μονάδες.

Στη συνέχεια, κάπου στην πορεία, θα φτάσουν σε μια ενότητα όπου είναι δύσκολο να κατανοήσουν τα παραδείγματα.

Τα κίνητρα πάντα πέφτουν όταν φτάνετε στα δύσκολα μέρη.

Η Kumon εξετάζει τα παραδείγματα και λύνει προβλήματα με παρόμοια μοτίβα. Πρόκειται για μια επαναλαμβανόμενη πρακτική των μοτίβων αντί της σκέψης. Ωστόσο, καθώς η ενότητα προχωράει, υπάρχουν ενότητες όπου η κατανόηση των ίδιων των παραδειγμάτων είναι δύσκολη.

Τα παιδιά που είναι κατάλληλα για το Kumon συχνά απολαμβάνουν την εξάσκηση στις επαναλήψεις και την επίλυση προβλημάτων πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια από την κατανόηση των παραδειγμάτων. Αν δεν μπορούν να κατανοήσουν τα παραδείγματα εξ αρχής και δυσκολεύονται να λύσουν τα ίδια τα προβλήματα, δεν θα νιώσουν αυτό το είδος απόλαυσης.

Ακόμα και σε μια τέτοια περίπτωση, οι καθημερινές εργασίες πρέπει να γίνονται- αν παραλείψετε μια μέρα, την επόμενη μέρα θα συσσωρευτούν εργασίες δύο ημερών. Αυτή είναι μια κατάσταση που έχουν βιώσει πολλοί μαθητές του Kumon, και είναι ένα μέρος όπου μειώνεται το κίνητρο όλων να μελετήσουν το Kumon.

Είναι εύκολο να κολλήσετε στα αγγλικά αν δεν είστε μπροστά στα ιαπωνικά

Τα παιδιά που προηγούνται στα αγγλικά είναι ιδιαίτερα επιρρεπή σε αυτή την κατάσταση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το αγγλικό υλικό είναι κυρίως κατανόηση ανάγνωσης, οπότε θα υπάρξουν περιπτώσεις όπου η ίδια η κατανόηση ανάγνωσης δεν είναι στα μέτρα τους. Όσο καλά κι αν είναι τα αγγλικά σας, δεν μπορείτε να διαβάσετε ένα κείμενο του οποίου το περιεχόμενο δεν καταλαβαίνετε ούτε στα ιαπωνικά.

Επίσης, ακόμη και στα ιαπωνικά, θα υπάρξουν περιπτώσεις όπου θα κολλήσετε. Αυτό είναι επίσης ένα πρόβλημα της κατανόησης της ανάγνωσης. Η επαναλαμβανόμενη εξάσκηση είναι χρήσιμη για την εκμάθηση μοτίβων, αλλά αν θέλετε να αναπτύξετε την αναγνωστική κατανόηση = την ικανότητα να σκέφτεστε οι ίδιοι, θα χρειαστείτε ένα εντελώς διαφορετικό είδος σκληρής δουλειάς από την επαναλαμβανόμενη εξάσκηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι η αναγνωστική κατανόηση δεν μπορεί να αποκτηθεί μέσω του Kumon. Σημαίνει ότι θα εμφανιστεί ένα διαφορετικό είδος σκληρής δουλειάς.

Η αριθμητική, από την άλλη πλευρά, θα κινδυνεύει κάπως λιγότερο να κολλήσει. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν πολλά προβλήματα που αποκλίνουν πολύ από το μοτίβο των παραδειγμάτων.

Κάποιο υλικό μπορεί να το απολαύσετε σε μικρότερες ηλικίες, αλλά η περίοδος κατά την οποία μπορείτε να κλέψετε με διασκέδαση είναι σύντομη.

Όταν το κίνητρο ενός παιδιού για μελέτη μειώνεται, το πρώτο πράγμα που σκέφτεται ένας γονιός είναι να κάνει τη μάθηση διασκεδαστική. Αν η ίδια η μελέτη είναι βαρετή, γιατί να μην τους δώσετε υλικό που έχει σχεδιαστεί για να κάνει τη μελέτη διασκεδαστική; Αυτή είναι μια έγκυρη ιδέα σε κάποιο βαθμό. Σήμερα, υπάρχουν πολλά υλικά που κάνουν τη μάθηση διασκεδαστική, και αν η μάθηση επιδιώκεται ενεργά με οποιαδήποτε μορφή, είναι ευκολότερο να αποκτήσουν το περιεχόμενο.

Ωστόσο, υπάρχουν όρια σε αυτή την προσέγγιση. Δεν υπάρχει μεγάλη χρονική περίοδος κατά την οποία είναι διαθέσιμα υλικά που κάνουν τη μάθηση διασκεδαστική.

Για την πρόσθεση και την αφαίρεση, υπάρχουν διασκεδαστικά παιχνίδια που μπορούν να παιχτούν σε εφαρμογές. Υπάρχουν επίσης πολλά υλικά που κάνουν την εκμάθηση της αγγλικής συνομιλίας διασκεδαστική ή έχουν έναν αστείο χαρακτήρα για να ζωντανέψουν τη μελέτη σας. Ωστόσο, αυτού του είδους τα υλικά είναι διαθέσιμα μόνο μέχρι το γυμνάσιο στην καλύτερη περίπτωση. Αν κοιτάξετε τα βιβλία αναφοράς στην περιοχή του γυμνασίου, θα διαπιστώσετε ότι, στην καλύτερη περίπτωση, υπάρχουν κάποιες εικόνες χαρακτήρων γραμμένες εδώ και εκεί. Οι μαθητές του γυμνασίου δεν είναι τόσο νέοι ώστε να απορροφηθούν στις σπουδές τους μόνο και μόνο γι' αυτό.

Κάποια στιγμή, τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν είτε να απολαμβάνουν τη μελέτη είτε να μάθουν πώς να αντιμετωπίζουν τη μελέτη που δεν τους αρέσει. Και πολλοί θα συμφωνούσαν ότι εκείνοι που απολαμβάνουν τη μελέτη αποτελούν τη συντριπτική μειοψηφία.

Η συνήθεια, όχι η απόλαυση, είναι τελικά αυτό που κρατάει τους ανθρώπους να μελετούν.

Πώς μπορείτε λοιπόν να συνεχίσετε να κάνετε κάτι που δεν σας αρέσει; Η απάντηση είναι να το κάνετε συνήθεια. Πράγματα όπως το μπάνιο ή το βούρτσισμα των δοντιών σας δεν είναι ευχάριστα και καθηλωτικά, αλλά θα υπάρχει το αίσθημα της κακοδιαθεσίας αν δεν τα κάνετε. Το κλειδί για τη συνέχεια είναι να βάλεις τη μελέτη στην ίδια κατηγορία.

Η εξαπάτηση με τη διασκέδαση είναι μια προσωρινή λύση. Αν θέλετε να αλλάξετε ουσιαστικά τη στάση σας απέναντι στη μελέτη, πρέπει να την κάνετε συνήθεια.

Μία από τις κύριες δεξιότητες που μπορείτε να αποκτήσετε με το Kumon είναι ακριβώς αυτή η διαμόρφωση συνήθειας. Όποιος έχει κάνει Kumon έχει συσσωρεύσει εργασίες για το σπίτι και έχει προσπαθήσει, με μεγάλη δυσκολία, να συμπληρώσει τη συσσωρευμένη ποσότητα. Επειδή έχουν βιώσει τον πόνο αν δεν συνεχίσουν, αναπτύσσουν φυσικά τη συνήθεια.

Η ανάπτυξη της συνήθειας της μελέτης είναι ίσως κάτι περισσότερο από βασικές ακαδημαϊκές δεξιότητες, είναι κάτι που θα τροφοδοτήσει τη ζωή του παιδιού σας στο μέλλον.

Μην πανικοβάλλεστε, θα μάθουν τελικά, γι' αυτό είναι σημαντικό να "συνεχίσετε χωρίς βιασύνη".

Η βασική προϋπόθεση είναι ότι το Kumon δεν ασχολείται με τόσα πολλά δύσκολα προβλήματα που μπορούν να γίνουν μόνο στο Kumon. Ειδικά στην αριθμητική, η κύρια εστίαση είναι να αποκτήσουν σταθερά τα βασικά που θα μάθουν οι μαθητές στο σχολείο όταν έρθει η ώρα.

Επομένως, δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο πρέπει να προχωρήσετε με το Kumon αυτή τη στιγμή. Το άγχος του Kumon είναι ένα ουσιαστικό μέρος της διαμόρφωσης μαθησιακών συνηθειών, αλλά δεν υπάρχει λόγος να διστάσετε να επιβραδύνετε αν γίνει αφόρητο.

Το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να τα παρατήσετε στα μισά του δρόμου. Αν τα παρατήσετε, οι μαθησιακές συνήθειες που αναπτύσσατε θα μηδενιστούν και το πλεονέκτημα που αποκτήσατε από το Kumon θα εξαφανιστεί με την πάροδο του χρόνου. Σε κάθε περίπτωση, η πρώτη σας προτεραιότητα θα πρέπει να είναι να συνεχίσετε, όποια μορφή κι αν πάρει.

Τρεις λόγοι για τους οποίους τα παιδιά αντιπαθούν το Kumon

Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να μειώσετε την επιβάρυνση του παιδιού σας ούτως ή άλλως.

Από την αρχή, λίγα παιδιά θα αντιπαθήσουν 10 λεπτά την ημέρα εκμάθησης έντυπου υλικού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει σημαντική διαφορά για το παιδί μεταξύ άλλου παιχνιδιού και μελέτης. Αν ένα παιδί αντιπαθεί το Kumon τώρα, αυτό θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα της μάθησης ότι το Kumon είναι κάτι που αντιπαθεί για κάποιο λόγο. Οι τρεις βασικοί λόγοι είναι οι εξής, οπότε λάβετε τα κατάλληλα μέτρα.

Τα προβλήματα έχουν γίνει πιο δύσκολα και χρονοβόρα.

Εάν τα προβλήματα γίνουν πιο δύσκολα, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να ολοκληρωθεί η εργασία για το σπίτι. Αν ο χρόνος μελέτης αυξηθεί στα 30 λεπτά ή στη μία ώρα, είναι φυσικό το παιδί να μην μπορεί να συγκεντρωθεί.

Σε αυτή την περίπτωση, πάρτε την πρωτοβουλία να μειώσετε τον φόρτο εργασίας του παιδιού. Είτε πρόκειται για μία ή δύο εκτυπώσεις που μπορεί να ολοκληρώσει, το γεγονός ότι βρίσκεται στο γραφείο του είναι από μόνο του ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Δείξτε στο παιδί σας με λόγια και πράξεις ότι η εργασία έστω και σε λίγες σελίδες είναι αρκετή. Διαπραγματευτείτε με το δάσκαλο για να μειώσετε τον όγκο των εργασιών στο σπίτι και αν δεν υπάρχει καμία παραχώρηση, σκεφτείτε να αλλάξετε τάξη.

Θέλετε περισσότερα άλλα παιχνίδια

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το παιδί σας να θέλει να παίξει με κάτι άλλο εκτός από τις ασκήσεις για το σπίτι. Όσο μεγαλώνουν τα παιδιά, τόσο περισσότερο παίζουν και τόσο περισσότερο έρχονται στο σπίτι με διασκεδαστικές εξωτερικές δραστηριότητες. Αν τους επιτρέπεται να κάνουν μόνο εκτυπώσεις όταν επιστρέφουν στο σπίτι, μπορεί να θέλουν να κάνουν κάτι πιο διασκεδαστικό.

Ανταποκριθείτε στην επιθυμία του παιδιού σας να παίξει όσο το δυνατόν περισσότερο. Ειδικά αν είναι αγόρια, μπορεί να έχουν πολλή ενέργεια. Αν μπορούν να απελευθερώσουν την ενέργειά τους μέσα από το σωματικό παιχνίδι, θα έρθει η στιγμή που θα ενδιαφερθούν περισσότερο να χρησιμοποιήσουν το μυαλό τους. Ακόμη και αν ήδη αντιπαθεί το Kumon, ξεκινήστε με ζωγραφική και παζλ.

Αν οι γονείς δεν μπορούν να συμβαδίσουν με τη δυναμική φύση του παιδιού τους, σκεφτείτε να επιστρατεύσετε τη βοήθεια ενός συντρόφου ή γονέων. Ειδικά αν είστε η μητέρα, ο σύζυγός σας μπορεί να έχει περισσότερες ικανότητες στη διασκέδαση των παιδιών από ό,τι νομίζετε.

Δεν είναι τόσο καλό με τους δασκάλους.

Οι δάσκαλοι είναι και αυτοί άνθρωποι. Αν το Kumon πηγαίνει καλά, το παιδί αναμένεται να τα πάει καλά και αν δεν δείχνει κίνητρα, θα απογοητευτεί. Μπορεί επίσης να θέλουν να δουν μαθητές με μεγάλη πρόοδο από την τάξη. Δεν θέλετε έναν δάσκαλο που δεν έχει θετική επιρροή στο παιδί σας, αλλά θα ήταν μη ρεαλιστικό να πιστεύετε ότι κάθε δάσκαλος σε πάνω από 15.000 τάξεις σε όλη τη χώρα είναι ιδανικός δάσκαλος.

Οι ίδιοι οι γονείς θα πρέπει πρώτα να γνωρίζουν ότι υπάρχουν και άλλες τάξεις. Μην δώσετε στο παιδί σας την ιδέα ότι δεν μπορεί να φύγει από εδώ, όσο κι αν το μισεί. Παρατηρήστε αν η αντιπάθεια του παιδιού σας για το Kumon περιλαμβάνει την αίσθηση ότι αντιπαθεί περισσότερο τους δασκάλους παρά τη μάθηση.

Δεν περιορίζεται στη μελέτη ότι άνθρωποι με τις ίδιες ικανότητες μπορούν να αποδίδουν εντελώς διαφορετικά σε διαφορετικά περιβάλλοντα, ακόμη και όταν κάνουν την ίδια δουλειά. Η ευθύνη για την παροχή ενός κατάλληλου περιβάλλοντος ανήκει στους γονείς όταν τα παιδιά τους είναι μικρά.

Προχωρώντας στην τελική ύλη, μπορείτε να στρέψετε το χρόνο σας στα "πραγματικά σημαντικά πράγματα" της νεολαίας σας.

Αν συνεχίσετε με το Kumon, δεν είναι ασυνήθιστο η μάθηση να προχωρήσει πιο μπροστά από ό,τι περιμένουν οι γονείς. Καθώς το επίπεδο δυσκολίας αυξάνεται, η επιβάρυνση του παιδιού αυξάνεται σταδιακά και το παιδί μπορεί να αρχίσει να αντιπαθεί το Kumon.

Όσο πιο έντονη είναι η αντιπάθεια, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να ανακτήσει το κίνητρο. Πρώτα απ' όλα, παρατηρήστε την αλλαγή στα συναισθήματα του παιδιού στο συντομότερο δυνατό στάδιο και λάβετε μέτρα ανάλογα με την αιτία.

Φυσικά, η διακοπή χωρίς καμία πίεση είναι μια επιλογή, αλλά πολλά από αυτά που κερδίζετε από το Kumon προέρχονται από τη συνέχεια. Οι γονείς θα πρέπει να διερευνήσουν τρόπους για να συνεχίσουν το Kumon, έστω και με πιο αργό ρυθμό.

Εάν μπορείτε να συνεχίσετε το Kumon, μπορείτε να μάθετε τα βασικά των αγγλικών, των μαθηματικών και των ιαπωνικών σε πρώιμο στάδιο. Είναι στο γυμνάσιο και το λύκειο που τα παιδιά αρχίζουν πραγματικά να απασχολούνται. Οι προληπτικές συνήθειες μάθησης και μελέτης θα δώσουν στα παιδιά το περιθώριο να αφιερώσουν τα νιάτα τους σε κάτι και να μάθουν αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό.

QooQ